torstai 30. maaliskuuta 2017

Leuven 10. The one where I search for the seaside - but find Brugge


Jos jokin on tullut selväksi tämän lähes kahden kuukauden aikana jotka olen Belgiassa viettänyt, niin se on se, että minä ja matkustaminen emme yksinkertaisesti sovi yhteen. On kyse sitten Gentistä (junasta myöhästyminen), Pariisista (herätyskello-ongelmat) tai Brysselistä (netin toiminnan loppuminen ja yhteydenpidon mahdottomuus), mikään ei koskaan mene suunnitelmien mukaan. Kun unkarilainen kaverini kutsui minut ystäviensä kanssa Oostendeen Belgian rannikolle, minun olisi pitänyt arvata, ettei mikään mene täysin odotusten mukaisesti.

En ole nähnyt merta sitten Helsingistä muuton jälkeen. Sää retkipäivänä oli kaunis ja me kaikki olimme pakanneet sunnuntai-piknik-eväät mukaan, jotta voisimme nauttia niitä rannalla. Ihmeeksemme kaikki me ehdimme junaan ja jopa löysimme – jotenkuten – istumapaikat. Koska junan piti mennä suoraa Oostendeen, me saatoimme huoletta nauttia maisemista muutaman tunnin ajan. Jotain mitä belgialaisista junista kannattaa tietää on se, että kuulutukset ovat lähes poikkeuksetta vain hollanniksi ja ranskaksi. Kaikkihan osaavat ainakin jompaakumpaa näistä maailmankielistä, joten miksi turhaan palvella turisteja ja sanoa mitään englanniksi. Kun junamme pysähtyi Bruggessa ja kaikki ihmiset alkoivat kuulutuksen jälkeen pakkailla tavaroitaan, me jäimme hämmentyneinä istumaan paikoillemme. Juna ei liikkunut enää mihinkään, joten mekin poistuimme kyydistä. Rajoittuneella kielitaidollamme saimme jotenkuten selville, että Oostenden asemalla oli jotain vialla, eikä mikään juna enää kulkenut sinne. Tietenkään.
Tulppaaneja maaliskuussa

Asemalla yritimme selvittää, miten matkamme voisi jatkua kohti määränpäätämme. Kuulemma bussilla voisimme mennä. Tähän juna-aseman virkailijoiden avuliaisuus sitten päättyi. Tietoa bussin lähtöpaikasta, mahdollisesta hinnasta tai aikataulusta ei ollut kenelläkään. Tiedän, että VR ei yleensä hoida hommiaan kunnolla, mutta ainakin yleensä jostain löytyy joku, joka osaa vastata edes johonkin kysymykseen. Meidän oli tyydyttävä kohtaloomme – emme tulisi näkemään rannikkoa. Onneksemme olimme toisessa mielenkiintoisessa kaupungissa, joka ainakin muutamalta meistä oli vielä kokematta. Oli aika katsoa, mitä Bruggella oli meille tarjota.
Melkein koko porukka koolla

Koska oli jo iltapäivä, menimme läheiseen puistoon piknikille nauttimaan eväämme. Paikka oli aivan upea, täynnä pieniä polkuja, siltoja ja kanavanäkymiä. Puistoa ympäröivät talot olivat kuin sadusta. Piknikin jälkeen kiertelimme päämäärättöminä. Löysimme itsemme Beguinagesta, joka oli täynnä kauniita tulppaaneja. Kuulemma yleensä paikalla on mies, joka hyssyttelee liian äänekkäitä turisteja ja hätyyttää pois pihan keskeltä tallaamasta kukkasia, mutta tällä kertaa vartijan puutteessa moni turisti nautti omista instagram-kuvaussessioistaan tulppaaneja talloen.



Jos olisimme tienneet Brugge-reissusta, olisimme ehkä valmistautuneet paremmin ja tehneet jonkinlaisen suunnitelman. Kuljimme kuin päättömät kanat ympäriinsä, mutta toisaalta en ollut lainkaan pettynyt reissuumme. Löysimme paikallisen Ambiorixen, keskellä katua olevan pisuaarin sekä hirveän määrän brittiläistä tupakkaa myyviä matkamuistomyymälöitä. Lopetimme vierailumme istumalla terassilla, nauttien kevätauringon lämpimistä säteistä (myöhemmin meille selvisi, että tämän baarin sisältä löytyi mm. häkki, jossa tanssia, sekä strippitankoja. Ei ihan mitä me odotettiin).

Vaikka Oostende jäi toistaiseksi kokematta, matka oli mielestäni menestys. Aion ehdottomasti mennä Bruggeen uudestaan, sillä niin paljon jäi vielä kokematta.

torstai 23. maaliskuuta 2017

Leuven 9. The one where I study (no for real though)




Ikävät kielet ovat huhunneet, että minä en muka tekisi Leuvenissa muuta kuin juhlisi ja joskus matkustaisi toiseen maahan viikonlopuksi. Saattaakseni näille epäoikeudenmukaisille ja perättömille huhuille pisteen avaan hieman opiskelukokemuksiani Belgiassa.

Minulla on tällä hetkellä viisi kurssia: European Company Law, Public International Law, Substantial Law of the European Union, European Labour Law sekä International Police and the Judicial Cooperation.

European Company Law on kursseistani ehkä lähimpänä sitä, mitä tahdon tehdä sitten kun olen ”ihan oikea aikuinen”. Opettajana toimii juristin töitä pääsääntöisesti tekevä topakka nainen, joka puhuu hyvää englantia - joskin melko nopealla tahdilla. Näille luennoille menen kuitenkin innolla, sillä minusta todella tuntuu, että opin jotain, mistä minulle on hyötyä työelämässä. Minusta tuntuu, että ymmärrän paremmin kansallista lainsäädäntöä. Samalla minulle tulee suuri halu opiskella ranskaa, jotta pääsisin tekemään mergereitä täällä Euroopan sydämen lähellä.

Public International Lawn valitsin alun alkaen noppamäärän takia. Pidin kansainvälisestä oikeudesta myös Suomessa, mutta en kokenut mitään sen suurempaa tunteiden paloa aihetta kohtaan. Luennoilla olen saanut yllättyä positiivisesti. Luennoitsijamme on selkeästi alansa huippu, hänen esimerkkinsä ovat selkeitä ja hän yleensä keskittyy olennaiseen. Mielenkiintoista on, että hänellä on jatkuvasti avustaja luokkahuoneessa valmiina auttamaan tietoteknillisten (ja varmaan muidenkin) pulmien kanssa.

Substantial Law of the European Union on luultavasti yksi haastavimmista kursseista, jonka olen ottanut. Opettajana toimii nuori lakimies (tai no, nuori in comparison), joka puhuu to-del-la selkeästi ja hitaasti. Koska luennolla käytävät aiheet ovat yleensä olleet melko vaikeita, olen ollut kiitollinen tästä hitaasta ja useaan kertaan toistavasta tyylistä. Näillä luennoilla olemme tarkastelleet jo tuttuja oikeustapauksia (Delhaize, Van Gend en Loose), mutta näkökulmat ovat olleet uusia ja olemme menneet aiheessa syvemmälle. Mielenkiintoista on ollut myös se, että tällä kurssilla on tullut esiin samoja oikeustapauksia kuin toisilla, mutta olemme käyneet niitä läpi aivan eri näkökulmasta.

European Labour Lawta minua opettaa kaksi eri opettajaa. Toinen – ensimmäisellä luennolla nähty ja sen jälkeen syvästi kaivattu – on leppoisa ja hauska mies, joka kertoilee tarinoita kadonneista asiakirjoista, joista hän kuuli junamatkalla Haagiin. Toinen taas on epäselvästi mumiseva kärttyinen pikkumies. Luonnehdintani hänestä lienee epäreilu, mutta hänen luennoilleen minua pelottaa eniten mennä. Jos ei ole lukenut materiaaleja etukäteen ja osaa niiden ydinkohtia ulkoa, luennolle on turha tulla. Hän on myös niitä harvoja opettajia, jotka eivät tarjoa minkäänlaista runkoa luentojen sisällöstä. Ikävintä on kuitenkin hänen tapansa hyppiä oikeustapauksesta toiseen niin nopeasti, että edellisen läpikäynti on meidän muiden mielestä vielä kesken kun toinen jo alkaa.

International Police and Judicial Cooperation on tähän mennessä keskittynyt Interpoliin ja Europoliin. Opettajana on aivan mahtava professori, jonka valaisevat esimerkit saavat tyhmemmänkin ymmärtämään näiden elinten toimintaa. Koska rikosoikeus ei ole ominta alaani Suomessa, epäröin ottaa tämän kurssin. Kun kolme kaveriani kuitenkin ylistivät ensimmäistä luentoa, uskaltauduin minäkin voittamaan epäilykseni – ja onneksi! Tiistain aikaiset aamut eivät harmita, kun kädessä on soijalatte ja edessä esiintyy aiheesta innostunut professori.

Miten opiskelu  sitten yleisesti eroaa Suomesta? Kuten yllä käy ilmi, minulla on monta erilaista kurssia päällekkäin samanaikaisesti. Luentoja tuntuu olevan vähemmän kuin Suomessa, mutta toisaalta Suomessa minä myös työskentelin yleensä muutaman päivän viikossa sekä kävin kielikeskuksen luennoilla. Täällä minulla on tapana valmistautua luennoille lukemalla diat etukäteen. Dioissa yleensä mainitaan erilaisia oikeustapauksia, jotka käyn läpi joko netistä lukemalla tai käyttäen hyväksi source bookkejani. Suurimmalle osalle luennoista meidän pitää etukäteen lukea tiettyjä materiaaleja – joskus direktiivejä mutta useimmiten EJC:n tai ICJ:n tuomioita. Minä todella pidän siitä, että tämä kuuluu opiskelutyyliin, sillä luennoille mennessä koen valmistautuneeni sen verran hyvin, että pystyn seuraamaan luentoja ongelmitta ja pystyn keskittymään luennoilla tarjottavaan opetukseen sen sijaan, että miettisin pääni puhki eri ratkaisujen faktoja. Poikkeuksena tästä lienee Labour Law, sillä siellä ei riitä faktojen ulkoa osaaminen (mihin en muutenkaan pysty). Minun kuuluisi osata löytää ratkaisun olennaiset pointit ja osa-alueet, joilla on merkitystä EU-oikeuden kehityksen kannalta. Ehkä kesään mennessä pystyn vihdoin viimein siihen.

Toinen eroavaisuus on kirjat. Minä olen onnekas, sillä kirjoihini kului rahaa hieman alle sata euroa. Monilla kavereillani kirjoihin on kulunut yli 200 euroa. Valitettavasti kirjat eivät varsinaisesti tarjoa muuta kuin lainsäädäntöä, sopimuksia ja oikeustapauksia IPJC-kurssia lukuun ottamatta. Tuntui turhauttavalta kuluttaa niin paljon rahaa kirjoihin, joiden sisältö on ilmaiseksi saatavilla netissä. Monet tenteistäni ovat ns. open book –tenttejä, joihin ei kannettavaa saa tuoda. Tästä syystä – tosin pitkin hampain – laitoin niin paljon rahaa ”hukkaan”. Suurin osa muista materiaaleistani on siis netissä, tarkemmin sanottuna Toledossa, jonka idea on suht sama kuin Moodlen mutta joka toimii paremmin ja on ylipäätänsä fiksumpi ja käyttäjäystävällisempi. Tietokoneelta satojen sivujen artikkelien lukeminen ei ole miellyttävää, mutta tulostamisen ollessa kallista olen toistaiseksi tyytynyt kohtalooni.

Kaikki tenttini ovat kesäkuussa. Luentoni loppuvat jo toukokuun puolella, minkä jälkeen alkaa kokeisiinlukuperiodi. Tämä kuulemma oikiksen pääsykokeisiin lukua muistuttava perinne on intensiivinen, kamala ja aivan järjetön. Pykälässä olemme tottuneita jonottajia, mutta koskaan en ole kuullut kenenkään menevän jonottamaan tunteja ennen kirjaston avautumista jotta saisi istumapaikan. Ruokalat muutetaan täksi aikaa lukutiloiksi ja illat vihdoin hiljenevät, kun puolen vuoden laiskottelun jälkeen on aika yrittää saada kokeesta edes se 10 pistettä läpipääsyn merkiksi.

Kokeet Leuvenissa ovat – ainakin huhujen mukaan - vaikeampia kuin Helsingissä. Samalla tapaa kuin Suomessa puolet pisteistä täytyy saada kokoon päästäkseen läpi, mutta näiden pisteiden saaminen on paljon vaikeampaa. Meille on kerrottu, että mikäli kerromme tenttivastauksessamme kaiken, mitä oppikirjoista löytyy ja mitä meille on opetettu luennoilla, saatamme päästä läpi. Siis sillä, millä Helsingissä saisi vitosen saa täällä rimaa hipoen hyväksytyt paperit. Tähän on vaikea tottua, sillä Helsingissä tenttikysymyksen yläreunassa yleensä pyydetään vastaamaan tietyn tenttikirjan mukaisesti. Nyt tärkeämpää on esittää sitä kuuluisaa omaa ajattelua, johon meitä ei hirveästi ole Suomessa valmennettu.

Toinen kuriositeetti on suulliset tentit (terveisiä pesänhoitajille!). Minulla tulee olemaan suulliset tentit Labour Lawsta ja Company Lawsta. Vaikka koen, että puhun englantia paremmin kuin kirjoitan, en usko, että siitä on juuri apua, kun labour lawn opettaja pyytää minua ” to define the worker-employee-concept within European legislation”. Suulliset tentit myös eroavat toinen toisistaan, joten en voi luottaa siihen, että toinen on samanlainen kuin ensimmäinen. Meitä opiskelijoita on myös huomattava määrä ja vain yksi opiskelija voi esittää asiansa kerralla. Tämä tarkoittaa odottelua toisille opiskelijoille. Olen kuullut kauhutarinoita siitä, miten opiskelija on tullut yhdeksältä tenttiin mutta päässyt tenttimään vasta kolmen-neljän tunnin jälkeen – syömättä ja juomatta siinä välissä.

Mutta kuten rakkaat lukijat huomaavat, olen toden totta osallistunut useille mielenkiintoisille ja ajatuksia herättäville luennoille ja lisäksi saanut syventyä mitä mielenkiintoisimpiin oikeustapauksiin vapaa-ajallani. Toivottavasti tämä katkaisee pahantahtoisilta huhuilta siivet.

Mutta nyt ESN Royale bileisiin!

maanantai 13. maaliskuuta 2017

Leuven 8. The one where we’ll always have Paris




´

Turisti



Lauantai-aamu. Heräsin ja katsoin puhelinta. 06.08. Tyytyväinen unenpöpperöisyys päättyi kuin seinään kun älysin, että 06.30 minun pitäisi olla yli kolmen kilometrin päässä toisella puolella kaupunkia bussissa ja matkalla kohti Pariisia. Minisydänkohtauksen saatuani pukeuduin, ”pakkasin”, pesin hampaat ja juoksin ulos ovesta. En usko, että olen ikinä pyöräillyt mihinkään sellaisella nopeudella. Kuka tarvitsee Spinning-tunteja, kun on mahdollista pyöräillä ylös Naamsestraattia nestehukkaisena ja pelkän adrenaliinin voimalla! Suureksi ihmeekseni olin tasan tarkkaan puolelta parkkipaikalla eikä bussin tarvinnut odottaa minun saapumistani. Silti, never again luotan iPhonen herätyskelloon!

Bussissa huomasin jättäneeni ison osan tavaroista pakkaamatta. Puhelimen laturi, suurin osa hygieniatarvikkeista ja meikeistä sekä pitkähihainen paita jäivät onnellisesti odottamaan paluutani takaisin Belgiaan. Onneksi edes hammasharja-ongelman sain ratkaistua huoltoaseman myymälässä.

Versailles
Ensimmäisenä etappina matkallamme oli Versailles’n linna. Aikaa visiitille oli varattu muutama tunti, mikä ei kauniina ja turistientäyteisenä kevätpäivänä ollut riittävästi sekä puutarhan että linnan kokemiseen. Nähtyämme jonon linnaan päädyimme puutarhaan. Sään todella ollessa aivan upea puutarhassa kävely osoittautui oikeaksi valinnaksi. Meiltä puuttui vain piknik-tarpeet tehdäksemme kokemuksesta paremman.

Saavuimme Pariisiin ja hostellille iltapäivästä ja luonnollisesti jäljessä aikataulusta. Huone-ongelmien selvittelyn jälkeen (meidän seitsemäntoista hengen huoneeseen pääsi livahtamaan muutamia ’ulkopuolisia’, joten yksi porukastamme joutui pienempään) meillä oli enää tunti aikaa valmistautua. Meillä oli ensin vuorossa Sacré Coeur ja Montmartre, heti perään illallinen ja sen jälkeen pub crawl, joka päättyisi yökerhoon. Meidän piti siis laittautua jo kolmen-neljän pintaan iltapäivästä klubia varten. Se ei tuntunut ihan normaalilta enää tässä iässä (terveisiä Larkulle!).
Näkymä Montmartrelta

Kävely Montmartrelle hostelliltamme kesti reilut puolisen tuntia. Kävely ei tuntunut kovin pitkältä, sillä koko ajan oli jotain nähtävää. Olisin voinut pysähtyä koko ajan ottamaan kuvia. Vaikka kipuamista oli paljon, näkymät olivat lumoavia. Paikalla oli paljon turisteja mutta myös paikallisia nauttimassa auringon hitaasta laskusta. Saimme kuulla pintapuolisesti paikan historiasta. Osa meistä käväisi Sacré Coeurissa, mikä oli ehdottomasti pienen jonottamisen arvoista. Sen jälkeen lähdimme, kuten pienessä opasvihkosessamme sanotaan, syömään ”real French dinneriä”, eli italialaiseen ravintolaan syömään pastaa ja pizzaa.

Illallisen jälkeen palasimme Mont Martrelle, istumaan sen portaille juomaan viiniä ja odottelemaan pub crawlin alkua. Tunnelma oli muuten hyvä, mutta paikalla oli suuri määrä oluen kaupustelijoita, jotka häiritsivät meitä jatkuvasti. Pub crawl alkoi läheiseltä metropysäkiltä, minkä jälkeen kapusimme takaisin ylös Mont Martrelle. En ehkä ole asiantuntija pub crawleissa, mutta tämä tuntui erityisen epäselvästi järjestetyltä. Meille ei etukäteen kerrottu, mihin pubeihin ja baareihin olimme menossa, joten kukaan ei voinut jäädä ryhmästä jälkeen – tai vaihtoehtoisesti jatkaa matkaa huonoista paikoista eteenpäin ennen muita. Meille ei kerrottu, kuinka kauan viettäisimme missäkin paikassa. Jotkut olivat juuri saaneet oluet käteensä, kun ilmoitettiin että lähtö on aivan kohta. Toisinaan taas saimme seisoskella pidempään odottelemassa matkan jatkumista. Pohjanoteeraus minun osaltani oli päätöspaikka Moulin Rougen vieressä. Edellisen paikan hyvä tunnelma mahtui armottomaan teknojumputukseen. Palvelu oli huonoa ja hinnat jopa Suomen tasoa korkeammat. Kommunikointi muiden kanssa oli mahdotonta musiikin ollessa niin kovalla.


Seuraavana aamuna uloskirjautuminen hostellista oli yhdeksältä, joten yöunet jäivät itse kullakin vähiin. Aamupala koostui valkoisesta leivästä, marmeladista ja murokulhosta tarjoillusta kahvista. Ei erityisen ravintorikasta, mutta ainakin se kuului hintaan. Meidän ryhmämme päätti kiertää Pariisia ilman opastusta ja muiden asettamia aikatauluja. Jakauduimme Louvren luona kahteen porukkaan, sillä osa meistä oli jo käynyt museossa aikaisemmin. Minun been-there-done-that ryhmäni lähti etsimään macaroneja, jotka ovat itävaltalaiskaverini mukaan Pariisin parhaita (Pierre Hermé, jos jotakuta kiinnostaa). 


Riemukaaren huipulta
Macaronit löydettyämme meillä alkoi olla jo nälkä, vaikka lounasaika vasta lähestyi. Kävelimme Champs-Élyséesille ja ostimme kojusta crepesejä ja muuta kevyttä syötävää. Auringossa istuminen pitkään kestäneen Leuvenin sadejakson jälkeen tuntui aivan upealta. Jatkoimme matkaa kohti Riemukaarta. Saattaa olla, että piipahdin Sephorassa ja tein tuhoa pankkitililleni, mutta tästä ei ole täyttä varmuutta. Champs-Élyséesin päässä osa Louvre-ryhmästä saavutti meidät, ja heidän kanssaan kiipesimme ylös Riemukaaren huipulle. Maisemat olivat jälleen kerran työn arvoisia.

Riemukaarelta matkamme jatkui seuraavan must-see nähtävyyden luo, kohti Eiffelin tornia. Kun pääsimme ulos metrosta ja käännyimme kulman takaa kohti Eiffeliä, monelta meistä pääsi ihastunut huokaus – ihan vain jotta kaikki ympärilläkin tietäisivät meidän olevan turisteja. Näky oli aivan upea. Istahdimme hetkeksi aikaa nauttimaan näkymästä ja syömään eväitä. Kohtasimme myös kadonneet Louvre-porukan jäsenet, joiden kanssa olimme loppuajan. Tornin luona pääsin osallistumaan ihmispyramidin, koska mitäs sitä muuta tekisi Pariisissa?

Menimme yhtä matkaa metrolla Notre Damelle, mutta kellon lähestyessä uhkaavasti kuutta minä ja italialaistyttö lähdimme kipittämään kohti Shakespeare & Companya. Olisin voinut ostaa kirjakaupasta kaiken, mutta mukaani tempautui vain F. Scott Fitzgeraldin Tender is the Night. Kerään Penguin classics editioneita Fitzgeraldien kirjoista, joten olen enemmän kuin tyytyväinen valintaani. Paikka on selkeästi turistikohde, sillä ympärillä kuului lähinnä amerikkalaisten puheensorinaa.

Hyvin nälkäisenä minä, italialaistyttö ja meidät löytänyt saksalaiskaverimme lähdimme etsimään muita latinalaisesta korttelista. Suuri osa ESN-ryhmäläisistä istui jo Crêperiessä kun vihdoin saavutimme heidät. Ruokavalioni oli koostunut päivässä heikosta aamupalasta, nutella-crepestä ja macaroneista, joten olin illalla seitsemältä hyvin nälkäinen. Meitä varten oli fixed menu, joten jatkoin crepe-linjalla. Ruoka oli ihan hyvää muttei erityisen tajunnanräjäyttävää. Toisaalta hintaa yhdelle suolaisella ja yhdelle makealle crepelle sekä yhdelle juomalle tuli vain kolmetoista euroa, mikä ei Pariisin hintatasolla ole suunnattomasti.

Lähdimme isona ryhmänä kohti hostellia, jonka luona meidän piti olla 20.30. Lähdimme seikkailemaan metrolla ympäri Pariisia. Saksalaiskaverimme, jonka bussi lähtisi myöhemmin kuin meidän, joutui palaamaan ravintolaan hakemaan huiviansa. Me muut seurasimme oppaitamme, jotka vaikuttivat tuntevan tien. Vaan kuinkas kävikään, 20.30 olimme edelleen jollain Pariisin lukuisista metroasemista ja jossain vaiheessa kaverimme ilmestyi nurkan takaa huivinsa kanssa. Hän oli ehtinyt palata ravintolaan ja ottaa meidät kiinni käyttäen selkeästi fiksumpia reittejä. Loppujen lopuksi olimme hostellilla todella paljon aikataulusta jäljessä. Minulla oli kaiken lisäksi jostain syystä heikko olo ja minua huimasi jatkuvasti.

Pieni osa ihanasta porukastamme!
Otimme mukaan tavarat ja lähdimme kohti linja-autoa, joka ei ollutkaan mailla eikä halmeilla. Pitkältä tuntuneen odotuksen jälkeen bussimme saapui ja jouduimme jättämään Pariisin taakse. Pariisi ei toden totta ole tarkoitettu koettavaksi alle 48 tunnissa, joten täytynee alkaa suunnitella seuraavaa visiittiä.

maanantai 6. maaliskuuta 2017

Leuven 7. The one where it rains in Gent


 

Jo kuukausi Leuvenissa on tullut täyteen. Aika kuluu aivan uskomattomalla vauhdilla – ja vielä on niin paljon kokematta ja näkemättä.

Maisema linnan huipulta
Lauantaina kolmen tunnin yöunien jälkeen suuntasin kohti Leuvenin juna-asemaa. Edellisen illan Cantus ei kuitenkaan askelta rasittanut, ja kymmeneltä löysin itseni paikanpäältä valmiina matkustamaan kohti pohjoista. Ottaen huomioon Leuvenin kansainvälisen opiskelijapopulaation minä ja matkakumppanini saimme pettyä englanninkielisen (tai edes ranskankielisen) opastuksen määrään. Missasimme siis ensimmäisen junamme, mutta se ei luonnollisesti johtunut meistä vaan huonosta informaatiotarjonnasta (ja siitä, että junassa istunut tyttö väitti meille, että juna ei menisi Genttiin).

Tunnin ja vartin junamatkan jälkeen saavuimme  asukasluvultaan tuplasti Leuvenin kokoiseen kaupunkiin. Meillä ei ollut tarkkaa suunnitelmaa, joten lähdimme kävelemään kohti kaupungin vanhaa keskustaa. Samalla tapaa kuin Leuvenissa kaikki tuntui olevan vain kävelymatkan päässä. Olin kuullut huhua, että Gent on kasvisruokailijan paratiisi Belgian mittakaavassa. Lounaalla pääsin testaamaan tätä huhua suloisessa kahvilassa nimeltä Stek, jossa ruoan ja juotavan lisäksi myytiin kasveja. Hummusleipäni oli todella maukas ja piti hyvin poissa nälkää.

Kuvassa ei valitettavasto ole se kuuluisa linna
Lauantain kunniaksi paikalla oli paljon paikallisia mutta myös meidän kaltaisiamme kaupunkiin eksyneitä  Käväisimme kirkossa antiikkimessuilla ja hetken aikaa tuntui aivan kuin olisin palannut kartanon vinttiin. Sen jälkeen teimme minipyrähdyksiä erilaisiin kauppoihin kunnes vihdoin aloimme leikkiä kunnon turisteja. Menimme keskiaikaiseen linnaan Castle of the Countsiin. Valitsimme puuhaan täydellisen päivän, sillä sateinen sää maaliskuussa ei ollut houkutellut paikalle liian paljon ihmisiä. Saimme ihastella paikkaa rauhassa ja ottaa kuvia linnan huipulta.

Hot chocolate for the win
Lähdimme metsästämään paikkaa, josta saisimme kunnon belgialaista kaakaota. Sade alkoi yltyä, mikä tuntuu olevan kestävä teema Belgialaisessa maisemassa. Sitä ennen kävimme ostamassa Cuberdoneja. Ne ovat eräänlaisia sokerisia karkkeja, joita en ollut koskaan aiemmin nähnyt. Ne muistuttivat minua vähän marmeladista ilman sokerikuorrutettua ympärystä. Hyvin makeaa mutta maistamisen arvoista.

Kaakaon jälkeen kohtasimme jonkinlaisen lapsitapahtuman, valtavasti saippuakuplia ja kauniita siltoja ja kanaaleja. Harmiksemme melkein kaikki turistinähtävyydet menivät kiinni jo viideltä, joten kuuden pintaan matka takaisin kohti Leuvenia alkoi.

Genttiin siis jäi vielä nähtävää ja koettavaa. Saattaa siis olla, että teen sinne vielä toisenkin matkan – toisaalta Belgiassa on vielä niin paljon muitakin kaupunkikohteita puhumattakaan ulkomaiden matkustusvaihtoehdoista. Seuraavana viikonloppuna onkin vuorossa Pariisi!