Kuva Baraccan Instagramista. Meidän ollessa paikalla katokset olivat onneksi suojaamassa |
Vaikka
Leuven on selkeästi opiskelijakaupunki, riittää täällä muitakin ravintoloita
kuin pikaruokapaikkoja. Toisin kuin Suomessa, illallisaika ei ala jo viideltä
iltapäivästä ja pääty seitsemän pintaan (kauniisti yleistäen). Minä ja kolme
ystävääni olimme sopineet menevämme ”for a fancy dinner” oltuamme yhdessä ensin
brunssilla. Tai siis mitä järkeä on omistaa cocktail-mekko, jos sitä ei pääse
käyttämään? Kutsuimme mukaan myös uuden saksalais-brasilialaisen ystävämme.
Emme saaneet pöytää ravintolasta, jonne alun perin halusimme – viisi henkeä on
vaikea määrä – joten päädyimme itävaltalaiskaverimme ehdotuksesta Baraccaan.
Jouduimme lyhyen varoitusajan vuoksi ottamaan pöydän jo 18.15, mutta loppujen
lopuksi se ei ollutkaan ongelma, sillä aloitimme ruokailun lopulta vasta
seitsemän pintaan.
Baracca
on Tiensestraatilla lähellä oikeustieteellistä tiedekuntaa. Se on omien
sanojensa mukaan italialaistyylinen ravintola, mutta pastaövereitä on turha
odottaa. Me saimme pöydän terassilta lämpölamppujen katveesta. Kolme meistä oli
ajoissa, yksi pahasti myöhässä ja valitettavasti saksalaisystävämme joutui
jättämään koko illallisen väliin yllättävän vesivahingon tehtyä
ensiesiintymisensä hänen huoneessaan. Ikävältä veden ilmestymiseltä emme
välttyneet mekään. Istuttuamme hetken ulkona alkoi Belgialle tyypilliseen
tapaan sataa. Luojalle kiitos katetuista terasseista ja nopeasta palvelusta –
työntekijät olivat hetkessä laittamassa muovisia seiniä suojatakseen meitä
asiakkaita perinteiseltä rankkasateelta.
Kuten
edellä jo mainitsin, pastan ylensyönti ei ole idea tässä ravintolassa. Sen
sijaan ajatuksena on tilata ns. ”social biteseja”, eli jaettavaksi
tarkoitettuja ruokia. Lisäksi listalla oli pitsoja, joiden olin kuullut olevan
erinomaisia. Ruokalistat olivat vain hollanniksi - menu oli uusittu vain vähän
aikaa sitten eikä englanninkielisiä vielä ollut - mutta kasvisvaihtoehdot oli
merkattu selvästi valikoimaan. Meillä meni aika ja iäisyys valitessa
haluamiamme ruokia. Pitkällisten neuvottelujen jälkeen päädyimme ottamaan kasvislautasen,
risoton, pieniä pork-sandwhichejä, ravioleja, margheritan sekä kasvispitsan. Meitä
”ei mitään eläintä” -kasvissyöjiä oli paikalla minä, ja ”merenelävät on
ok”-kasvissyöjiä yksi, joten päädyimme ottamaan melko vähän lihaa
itävaltalaisystävämme harmiksi. Kuulemma on mahdotonta saada täyttä vatsaa
ilman lihaa. Kuka olisi arvannut, että olen tehnyt nälkäkuolemaa viimeiset
kolme-neljä vuotta!
Minulle
oli siis tarjolla kasvislautanen ja kahta eri pizzaa, ja totta kai
Ferrari-Carano -viiniä, jonka ehkä valitsimme pelkästään nimen perusteella.
Alkuun meille tuotiin kaikki muut paitsi pizzat. Pääsin siis maistelemaan
uunikasviksia, jotka valitettavasti eivät olleet ihan odotusten täyttymys. Osa
kasviksista oli jäänyt vähän raaoiksi ja osa taas oli viettänyt uunissa hieman
liikaa aikaa. Kun olimme saaneet nauttia ensimmäisiä social bitesseja, pitsat
tuotiin pöytään. Minulta jäi margherita maistamatta, mutta muut pitivät siitä
paljon. Kasvispitsan pohja ei ollut ihan niin rapeaa kuin olisin toivonut,
mutta silti pitsa oli erittäin maukas, sanoisinpa jopa että parasta Leuvenissa
syömääni pitsaa (mihin ei paljon vaadita, koska olen syönyt täällä pitsaa
aikaisemmin vain kerran…).
Kuva Baraccan Instagramista. Keskimmäinen on Silver Basil Smash ja sen oikealla puolella on Red Lips, jonka yksi kavereistani otti |
Jälkiruoaksi
otimme cocktailit. Minä en ole suuri makeiden cocktailien ystävä, joten päädyin
ottamaan Silver Basil Smashin. Ja onneksi, koska tämä cocktail lienee
suosikkini kaikista Leuvenissa kokeilemistani cocktaileista! Harmikseni otin
kuvan siitä vain snapchattiin. Siirryimme juomaan cocktailimme sisätiloihin, ja
viihdyimme iltaa istumassa baarin puolella varmaan yli tunnin. Kymmenen pintaan
vihdoin päätimme suunnata kohti kotia. Hintaa meidän neljän hengen illalliselle
tuli yhteensä noin 160 euroa, mukaan lukien yhteensä neljä yli kymmenen euron
cocktailia. Minun illalliseni maksoi siis alle 40 euroa, mikä tuntui loppujen
lopuksi hyvin huokealta hinnalta ottaen huomioon kaiken sen, mitä me saimme
syödäksemme.
Happy customers |
Kaiken
kaikkiaan voin lämmöllä suositella Baraccaa erityisesti porukalla liikenteessä
oleville. Kyseessä ei ole mikään todella hienosteleva paikka, mikä luonnollisesti sopii meille opiskelijoille. Social bites –konsepti toimi todella hyvin, ja ainakin minun
mielestäni ylensyönnin vaara on paljon pienempi, kun voi vapaasti valita kuinka
paljon syö. En edes tiennyt, että italialaisesta ravintolasta voi lähteä ilman,
että tuntee itsensä vyöryväksi palloksi! Suosittelisin pöytävarausta, sillä
paikka on erittäin suosittu.
Ja hei, jos joku selvittää Silver Basil Smashin salaisen reseptin, minuun voi ottaa yhteyttä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti