perjantai 5. toukokuuta 2017

Leuven 18. The one where there is just another day





Viimeaikaiset tekstini ovat keskittyneet lähinnä matkusteluun tai erinäisiin tapahtumiin. Tämä saattaa antaa lukijalle kuvan, etten mitään muuta teekään kuin reissaan. Kunpa asia olisikin näin! Palauttaakseni asiat järjestykseen on aika kirjoittaa tylsääkin tylsemmästä tavallisesti arkipäivästä - höystettynä asiaan liittymättömillä kuvilla Leuvenista.

Botanical garden
Nousen yleensä ennen kuutta, mikäli edellisilta ei ole venähtänyt pitkäksi. Hyppään pyöräni selkään ja yleensä kuudelta tai vähän sen jälkeen olen Basic Fit –kuntosalilla. Voisin kirjoittaa kokonaisen postauksen liikunnan harrastamisesta Leuvenissa verrattuna Helsinkiin, mutta jätän asian tällä erää vain mainintaan siitä, että sijaintinsa ja aukioloaikojensa puolesta Basic Fit on todella hyvä, mutta varusteluiltaan pidän huomattavasti enemmän Helsingissä käyttämästäni kuntosalista.

Jos se on vihreää, se on terveellistä. Tai hometta.
Olen yleensä takaisin salilta seitsemän jälkeen. En pääsääntöisesti syö ennen aamutreeniäni (täydellä vatsalla olisi muutenkin mahdotonta harrastaa liikuntaa), joten olen melko nälkäinen päästyäni suihkusta. Olen läpikotaisin aamupalaihmisiä (is that even a thing?) ja uskon vakaasti, että ihminen voisi elää erittäin onnellisesti pelkästään syömällä aamiaisruokia.  Kuten kaikki Leuvenissa olevat kaverini ovat kuulleet miljoona kertaa, ikävöin VitaMixiani lähes yhtä paljon kuin perhettäni. Aamuisin jopa enemmän, sillä mikään ei voita vanhaa kunnon vihersmoothieta. Tai mustikka-kardemumma-smoothieta. Tai banaani-nice-creamia. Tai smoothiebowlia. Long story short, olen joutunut löytämään hyvän kakkosvaihtoehdon blender-tasticille  aamupaloille, ja suomalaisittain olen totta kai valinnut puuron. Koska puuro on aika tylsän väristä, käytän usein vähän matcha-jauhetta tuomaan hieman ylimääräistä energiaa aamuun. Vielä en ole kokeillut ”hollantilaista aamupalaherkkua”, eli vaaleaa leipää margariinilla sekä suklaahippusilla.
Ruisleipä <3

Riippuen päivästä lähden aamiaisen jälkeen joko luennolle tai jään huoneeseeni lukemaan. Jälkimmäinen vaihtoehto on yleisempi, sillä yleensä luentoni ovat vasta iltapäivemmästä. Koska energiaa ei voi koskaan olla liikaa, minulla on tapana tehdä köyhänmiehen matchalatte ja istua sen kanssa sängyllä läpikäyden erinäisiä EU-tuomioistuinten ratkaisuja. Sitä rataa jatkan yleensä lounaaseen asti. Täällä Belgiassa syön lounaan myöhemmin kuin Suomessa. Nyt tuntuisi oudolta ajatella, että menisin syömään jo kahdeltatoista -  yhdestätoista puhumattakaan. Myös lounaani ovat täällä erilaisia. Olen ehkä viettänyt liikaa aikaa hollantilaisten ystävien kanssa, sillä he eivät ikinä syö lämmintä ruokaa lounaalla vaan enemmänkin leipää tai salaatteja ja minuun on tarttunut sama tapa. Useimmiten siis syön täytettyjä leipiä tai kevyitä salaatteja.

Lounaan jälkeen minua yleensä odottavat tärkeät velvollisuudet eli luennot. Siinä missä Suomessa luennoilla käynti tuntuu joskus turhalta, täällä Leuvenissa en ikinä pärjäisi pelkkien diaesitysten ja kirjojen kanssa tentteihin lukiessa. Vaikka minulla on pyörä, kuljen yliopistolle yleensä jalan. Olen irrationaalisen peloissani, että pyörällä matkatessa onnistuisin pudottamaan painavan laukkuni, jossa myös läppärini on. Luentoja minulla on kolmessa eri rakennuksessa, joista kaksi sijaitsevat oikeustieteellisen kampusalueella.  DV3 ja DV1 sijaitsevat vierekkäin kun taas MTC2 on vähän kauempana. Leuvenissa luennot loppuvat ja alkavat suunnilleen tasalta, mikä tarkoittaa pääsääntöisesti sitä, että mitään kunnon taukoja luentojen välissä ei ole. Niiden sijaan luentojen keskellä on noin 5-10 minuutin happihyppely-mahdollisuus. Kaikki professorit eivät pidä taukoja, mikä luennoitsijasta riippuen on hyvä tai huono asia. Ilman taukoja me pääsemme luennolta aikaisemmin. Toisaalta jos luennoitsijan karismaattisuustaso muistuttaa kuivaa taulusientä, keskittyminen kaksi tuntia putkeen voi olla vaikeaa.

Kuuluisa "satama"
Luentoni loppuvat yleensä suht myöhään, aikaisintaan neljältä, joskus yhdeksältä illalla. Tämä on aikamoinen muutos Helsingissä opiskeluun. Helsingissä luennon loppuessa neljän jälkeen olen suorastaan kauhuissani siitä, miten pitkäksi päivä on venähtänyt. Täällä päivät ehkä ”alkavat” myöhemmin. Luentojen jälkeen menen yleensä takaisin Waterviewhen. Illat tuntuvat olevan aina erilaisia, joten on vaikea kuvailla, mitä tyypillisesti teen luentojen jälkeen. Joskus menen Sport Centeriin aerobicsiin tai zumbaamaan. Joskus käyn kaupassa ja laitan jotain (yleensä kvinoa-pohjaista) ruokaa ja opiskelen. Joskus menen ulos syömään kavereiden kanssa, joskus taas syömme yhdessä jonkun kaverin luona. Ja joskus kaiken tämän jälkeen päädyn Cafe Belgeen yksille ja kävelen aamuyöstä kotiin miettien, että miten tässä kävi näin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti