torstai 2. helmikuuta 2017

Ensimmäisenä etappina Mallusjoki-city


Lähtöön kohti Belgiaa on aikaa enää muutama päivä. Vaihtoasiat vaikuttavat olevan nyt ainakin suunnilleen hyvällä tolalla. Maanantaina minua pitäisi odottaa huone omalla kylpyhuoneella kolmannessatoista kerroksessa (aitoa keskiaikaista tunnelmaa) ja pakkaaminenkin on jo hyvässä vauhdissa. Toisin sanoen minulla on veljeltä varastettu vaihtoa varten tehty pakkauslista, ja olen melkein etsinyt tarpeisiini sopivan matkalaukun. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Kai se pätee myös ulkoistettuun suunnitteluun.



Myös rakas Helsingin asuntoni odottaa uutta asukasta. Vaikka kuinka olen lukenut Konmari-oppaita (”Tuovatko nämä hakaneulat elämääni iloa?”) ja suunnitellut mielestäni erinomaiset säilyttämisratkaisut (”Mitä kaikkea voikaan laittaa kenkälaatikoihin!”) ja muka heittänyt pois turhia tavaroita (”Mutta onko neljä vuotta vanha meikkivoide sittenkään turha?”), asuntoni oli täynnä tavaraa. Paitsi vaatteita niin myös irtoripsien puolikkaita, kerran kokeiltuja ihonhoitotuotteita, ainakin neljää eri hoitoainetta puhumattakaan muotoilutuotteista, joita en ikinä käytä. Tein jälleen kerran pyhän lupauksen vähentää tavaramäärää takaisin muuttaessani. As if. Kaikki saatiin onneksi pakattua pakettiautoon epäuskostani huolimatta. Astiat ja siivousvälineet sain jättää uuden asukkaan käyttöön, mikä helpotti huomattavasti pakkaamista.

Asunnon hyvästelyn lisäksi jouduin sanomaan hyvästit myös kavereille ja vanhalle työpaikalle. Onneksi viisi kuukautta ei ole niin pitkä aika ja whatsapp on keksitty. Ja rumour has it, että keväällä eräässä Euroopan kaupungissa tapahtuu jälleennäkeminen, johon saapuu neljä oikkaria, jokainen eri maasta. Onko kyseessä vapaamuurareiden kokous vai lyhyt kevätloma, sitä huhut eivät ole paljastaneet.

Seuraavat pari päivää kuluvat maalaismaisemissa (save me!), mutta matka jatkuu ennen kuin ehtii kissaa hollanniksi sanoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti