sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Leuven 2. The one where it snows all the time


Maisema keittiön ikkunasta

Ensimmäinen viikko belgialaista elämää on tulossa päätökseen. Yhtä hektistä ja tapahtumantäyteistä viikkoa en olekaan kokenut sitten fuksisyksyn aloituksen. Suurimpana erona fuksielämään lienee se, että aamuluennot on korvattu erilaisilla infopaketeilla, joissa meille on selitetty kierrätystä (joka on pakollista), asiaa pyöräilystä sekä professoreiden puhuttelusta (ei kannata tehdä). Ja illalla bileet alkavat myöhemmin ja kestävät myös pidempään. Sofian legendaariset aamuviiden salitreenit ovat vaihtuneet vähemmän legendaarisiin aamuviiden nukkumaanmenoihin. 

Suomalainen tapa juoda itsensä humalaan ennen baariin menoa ei ole kuulunut viikon repertuaariin, tosin ehkä tapahtumien luonne vaikuttaa asiaan. Kuulemma tapana on pitää pre-partyjä, mutta niiden luonne poikkeaa suomalaisesta, koska, no, alkoholi baareissa on niin paljon halvempaa. Ryyppäjäisten sijaan olen  päätynyt mukavan hollantilaistytön luo illalliselle muutamaan otteeseen sekä kuokkimaan brasilialaisen miehen syntymäpäiväjuhliin. Mutta kuten sanotaan, when in Rome…



Ghetton keskellä Waterview


Sää on ollut surkea koko viikon. Luulin päässeeni pakoon kylmyyttä Helsingin jäädessä taakse, mutta lunta on sadellut lähes joka päivä. Ja jos ei lunta niin sitten räntää tai vettä. Itselleni tyypilliseen tapaan olen ollut kylmissäni koko ajan. Lauantaina minulla oli city tour ympäri Leuvenin keskustaa, mutta siitä oli mahdotonta nauttia kylmän ja märän sään vuoksi. Ja jos en vielä siitä saanut flunssaa niin viimeistään illalla järjestetyistä city gamesta, jossa juostiin kaksi tuntia ympäri Leuvenia suorittamassa tehtäviä (”collect 10 different coasters with pictures of different beers on them”). Nyt jo harmittaa, että jäi pakkaamatta pipot ja villasukat mukaan.

Se hetki kun aurinko tulee vihdoin esiin!

Tänään aamulla menin ohjatulle pyöräilykierrokselle ympäri Leuvenia. Oli mukava huomata, että välimatkat taittuivat hetkessä. Ajaminen autojen keskellä ei sekään tuntunut niin hirveältä. Tosin on sunnuntai, ja kaupunki on käytännössä kuollut. Missään ei näy ketään. Maanantaina belgialaisten opiskelijoiden palatessa opintojensa pariin asiat muuttuvat varmasti ja liikennekin on sekavampi. Maanantaista puheen ollen huomenna alkavat oikea opiskelu. En tiedä pitäisikö olla innoissaan vai kauhuissaan, koska kurssit ovat kaikesta päätellen vaativampia kuin mihin olen tottunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti